Salomon VuurtorenTrail & Walk Festival Ameland 18 en 19 maart 2023, met o.a. de 1/2 Marathon en Marathon afstand, Ultra 70 km en WALK afstanden.
CAIRN Adventures
De Griffel
Legends tracking
The Sunset
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Metz Fietsverhuur
Delores
Waddenpost
SALOMON
Heidi Liebt
Tante An
Sporteiland
Coop Douwe Bakker
DCTA
Salomon
WestCord
Wagenborg
Hotel Nes
Persbureau Ameland
Onder de Vuurtoren
CAIRN Adventures
Herberg De Zwaan
Cainr Trails & Adventures
Informatie2022-10-30T11:38:36+01:00

Inschrijving gaat 30 oktober 2022 open!!

 

 

 

Finish area Hollum, Instagram promo met Salomon 

”misschien wel de allermooiste natuur Trailrun op NL bodem…, op zeker de aller allerstoerste Kids Trail”

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023.

Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, de stoere Steenmannetjes Kids Trails voor de allerkleinsten en atleetjes van de toekomst, diverse afstanden Canitrail, de competitieve challenge UTK en UTL, Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang, een competitie waarin je drie afstanden loopt in twee dagen.

Start is vanaf strand Hollum en de finish is eindelijk weer, gezellig op het Zwanenplein in Hollum.

Jaarlijks proberen we het programma te voorzien van een positieve draai. Op die manier proberen we voor de vele terugkerende deelnemers van dit Trailrun & Walk Festival op Ameland ieder jaar te vernieuwen en enkele afstanden te wijzigen van lengte en parcours.

  • de volgende nieuwe onderdelen welke zijn toegevoegd in 2022 blijven ook dit jaar gehandhaafd:
    • de 21 km Halve Marathon
    • de Cor Schnieders 42 km Hele Marathon
    • de Ultra 70 km. Deelnemers zijn live te volgen door extra uitrusting van Track & Trace. Uit oogpunt van veiligheid en overzicht is dit een verplicht instrument wat door ons team vrijwilligers voor aanvang van de start op de rugzak zal worden vast getapet.  
    • Twee WALK afstanden, de 21 en 42 km

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2023 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde.  Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Canitrailers stoempen tegen de wind in kort na de start op Hollummer strand.

Tijdregistratie:

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

De uitslagen staan na afloop direct online op uitslagen.nl (klik hier voor uitslagen 2022)

Bob Groenweg, sinds jaren onze oudste en trouwste deelnemer.

Kleedruimte, Sanitaire voorzieningen en Douches

De kleedruimte bevindt zich in sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 Hollum. Daar is tevens de mogelijkheid om te douchen.

(afhankelijk van de geldende Covid-19 maatregelen zal gebruik van kleed- en douchruimte beschikbaar zijn)

SC Amelandia

Bedanken wij voor het beschikbaar stellen van hun kantine in Sporthal de Slinger.

AMELAND:

‘de Amelander Schalken , stolen 3 balken, des avonds in de maneschijn, daarom zal dit hun wapen zijn”

Dat Waddendiamant Ameland plaats van handelen is voor een bijzondere Natuur Trail zal de gemiddelde sporter niet tot de verbazing spreken. Ameland bruist Sport! Bekend bij hardlopend Nederland  door de Adventurerun die jaarlijks in december van start gaat in Nes. Begin maart staat MTB Ameland op de kalender met toertochten van 15 t/m 60 km en voor de duursporter de ‘Ameland Extreme’, een toertocht over liefst 90 km. Menig triatleet pakt begin september de boot vanaf Holwerd om deel te nemen aan de Tri-Ambla, een combinatiewedstrijd van zwemmen, MTB tocht en hardlopen. Tot slot het 3e weekend van oktober het wandelweekend Tussen Slik & Zand. Kortom, op het gebied van sportieve evenementen is Ameland het eiland bij uitstek om uw conditie op de proef te stellen en een uitdaging niet uit de weg  te gaan.

 

Spanning stijgt voor de start.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door verspreiding van de activiteiten over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Er verschijnen met de week meer en meer Trail events. Het behoud van je evenement is hierdoor jaar na jaar extra spannend, blijven we voldoende deelnemers genereren om dit uitdagende product in de steigers te houden…, sterker, uit te bouwen naar een Trail die vaste waarde wordt voor de toekomst wanneer het gaat om de Trailkalender.

Ook in 2023 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en recreatie verschaffers  van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren ‘Bornrif’ als baken van deze Trail.

In 2017 zijn wij een samenwerking aangaan met stichting Sporteiland. De sportieve groei en professionele aanpak van ons evenement spreekt de stichting aan en past goed binnen de doelstellingen van deze stichting. De Vuurtoren Trail Ameland kent een grote toegankelijkheid, biedt een combinatie van eiland en sport, is extern gericht en heeft een groot draagvlak binnen de Amelander gemeenschap. Voor ons als organisatie een enorme opsteker, met name hun expertise en ervaring in grote sport evenementen zijn voor ons een meerwaarde om deze samenwerking aan te gaan.

Jaarlijks hoogtepunt is toch wel de stoere Steenmannetjes Kidstrail voor de allerkleinsten.