Tante An
WestCord
Sporteiland
DCTA
Cainr Trails & Adventures
Salomon
Herberg De Zwaan
Amelander Kaap
Qurios
Onder de Vuurtoren
The Sunset
Waddenpost
Metz Fietsverhuur
Delores
Coop Douwe Bakker
Persbureau Ameland
Heidi Liebt
Wagenborg
Koudenburg
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Erdinger Alkoholfrei
De Griffel
Hotel Nes
Legends tracking
Informatie2020-07-05T13:48:44+02:00

 

Nieuw in 2020:

  • 35 km Walk: je wandelt het mooie trailparcours van de 35km en geniet van de mooie natuur op Ameland. Let op: 95% onverhard parcours. Voor de 35km Walk hanteren wij een maximale snelheid van 7km/u. Dit onderdeel is namelijk echt bedoeld voor wandelaars.
  • Ultra Trail Kort – UTK (maximaal 50 deelnemers): je loopt drie afstanden, namelijk op zaterdag de 6km Challenge, de 12km en op zondag de 35km. Van deze drie afstanden wordt onder Challenge-deelnemers een apart klassement opgemaakt.
  • Ultra Trail Lang – UTL (maximaal 50 deelnemers): je loopt drie afstanden, namelijk op zaterdag de 6km Challenge, de 18km en op zondag de 60km. Van deze drie afstanden wordt onder Ultra Challenge-deelnemers een apart klassement opgemaakt.

Het Salomon Vuurtoren Trail Festival Ameland is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020, dit jaar, door de Lockdown in maart j.l.

Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere  Vuurtoren Kids Trail, een Walk,  diverse canitrails, een estafette en de UTK & UTL.

Alle afstanden zijn unieke routes, d.w.z: bestaan allen uit één uniek parcours. Start en finish zijn gelegen op het Zwaneplein in Hollum.

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Het parcours is heuvelachtig behalve op het strand. Het aantal hoogtemeters is niet noemenswaardig voor de Alpenkenner maar door diversiteit aan ondergrond zeer uitdagend te noemen.

 

 

Tijdregistratie:

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

De uitslagen staan na afloop direct online.

Kleedruimte, Sanitaire voorzieningen en Douches

De kleedruimte bevindt zich in sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 Hollum. Daar is tevens de mogelijkheid om te douchen.

SC Amelandia

Bedanken wij voor het beschikbaar stellen van hun kantine in Sporthal de Slinger. Vrijdagavond, zaterdag en zondag zorgen vrijwilligers van deze sportvereniging voor jullie Koek & Zopie.

 

AMELAND:

‘de Amelander Schalken , stolen 3 balken, des avonds in de maneschijn, daarom zal dit hun wapen zijn”

Dat Waddendiamant Ameland plaats van handelen is voor een bijzondere Natuur Trail zal de gemiddelde sporter niet tot de verbazing spreken. Ameland bruist Sport! Bekend bij hardlopend Nederland  door de Adventurerun die jaarlijks in december van start gaat in Nes. Begin maart staat MTB Ameland op de kalender met toertochten van 15 t/m 60 km en voor de duursporter de ‘Ameland Extreme’, een toertocht over liefst 90 km. Menig triatleet pakt begin september de boot vanaf Holwerd om deel te nemen aan de Tri-Ambla, een combinatiewedstrijd van zwemmen, MTB tocht en hardlopen. Tot slot het 3e weekend van oktober het wandelweekend Tussen Slik & Zand. Kortom, op het gebied van sportieve evenementen is Ameland het eiland bij uitstek om uw conditie op de proef te stellen en een uitdaging niet uit de weg  te gaan.

Als fervent Ameland recreant en alle sportieve roering op het eiland genoemd hebbende was het zoeken naar mogelijkheden voor het organiseren van een Trail een kwestie van tijd. ‘Hoe mooi zou het zijn, een trail te verwezenlijken op ons mooiste stukje buitenland’. De zes voorgaande edities zijn zowel door deelnemers, vrijwilligers als bewoners als zeer positief ontvangen, maart 2020 volgt de 7e editie. Een 2-daags trail evenement voor hardlopers, (cani)trailrunners en lange afstand /ultra-lopers.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door verspreiding van de activiteiten over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Er verschijnen met de week meer en meer Trail events. Het behoud van je evenement is hierdoor jaar na jaar extra spannend, blijven we voldoende deelnemers genereren om dit uitdagende product in de steigers te houden…, sterker, uit te bouwen naar een Trail die vaste waarde wordt voor de toekomst wanneer het gaat om de Trailkalender.

Ook in 2020 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en recreatie verschaffers  van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren ‘Bornrif’ als baken van deze Trail.

In 2017 zijn wij een samenwerking aangaan met stichting Sporteiland. De sportieve groei en professionele aanpak van ons evenement spreekt de stichting aan en past goed binnen de doelstellingen van deze stichting. De Vuurtoren Trail Ameland kent een grote toegankelijkheid, biedt een combinatie van eiland en sport, is extern gericht en heeft een groot draagvlak binnen de Amelander gemeenschap. Voor ons als organisatie een enorme opsteker, met name hun expertise en ervaring in grote sport evenementen zijn voor ons een meerwaarde om deze samenwerking aan te gaan.