11e editie Salomon VuurtorenTrail & Walk Festival Ameland 15 en 16 maart 2025, met de Kidstrail, Salomon Golden Trail Series 35 km, de Ultra 60 km en WALK afstanden.
Eet en drinklokaal de Griffel
Hotel Nes
DCTA
Plus Hollum
Salomon
Wagenborg
Bij Hen op Ameland
Legends tracking
The Sunset
Heidi Liebt
CAIRN Adventures
CAIRN Adventures
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
SALOMON
Tante An
Herberg De Zwaan
WestCord
Tailwind Nutrition Benelux
Onder de Vuurtoren
Metz Fietsverhuur
Informatie2024-03-21T12:06:25+01:00

 

Finish area Hollum, Instagram promo met Salomon 

”misschien wel de allermooiste natuur Trailrun op NL bodem…, op zeker de aller allerstoerste Kids Trail”

De 11e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 maart 2025.  Daar moet je bij zijn!

Dit jaar passen wij daarom het programma aan, om jullie  nog mooiere en diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail,  diverse Canitrails, Walk en een competitieve challenge inclusief een Golden Trail te bieden.

De Start zal weer zoals voor de Covid-19 editie vanuit het pittoreske centrum van het westelijk op Ameland gelegen Hollum zijn, waar ook de Finish is. Dit heeft organisatorisch voor ons nog wat voeten in aarde, maar wij gaan ons uiterste best doen dit deze 10e editie weer te realiseren.

Hierdoor is het programma anders als voorgaande jaren nog niet definitief, de afstanden zijn wel bekend, maar de starttijden, voedingsposten en routes zijn nog onder voorbehoud tot nadere berichtgeving.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2024 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde.  Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Canitrailers stoempen tegen de wind in kort na de start op Hollummer strand.

Tijdregistratie:

De tijdsregistratie vindt plaats d.m.v. de Ipico-chip. Deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.  Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in ontvangst. Vergeet deze chip a.u.b. niet in te leveren om te voorkomen dat wij  €7,50 moeten vorderen voor het niet in ontvangst nemen van de chip.

De uitslagen staan na afloop direct online op uitslagen.nl (klik hier voor uitslagen 2022)

Bob Groenweg, sinds jaren onze oudste en trouwste deelnemer.

Kleedruimte, Sanitaire voorzieningen en Douches

De kleedruimte bevindt zich in sporthal de Slinger, Oranjeweg 30 Hollum. Daar is tevens de mogelijkheid om te douchen.

(afhankelijk van de geldende Covid-19 maatregelen zal gebruik van kleed- en douchruimte beschikbaar zijn)

START- FINISH

Dit jaar faciliteren we start- finish area weer in het centrum van Hollum vanaf het gezellige Zwanenplein. Dit is op ongeveer 10 minuten loopafstand vanaf sporthal de Slinger / Wedstrijdsecretariaat.

AMELAND:

‘de Amelander Schalken , stolen 3 balken, des avonds in de maneschijn, daarom zal dit hun wapen zijn”

Dat Waddendiamant Ameland plaats van handelen is voor een bijzondere Natuur Trail zal de gemiddelde sporter niet tot de verbazing spreken. Ameland bruist Sport! Bekend bij hardlopend Nederland  door de Adventurerun die jaarlijks in december van start gaat in Nes. Begin maart staat MTB Ameland op de kalender met toertochten van 15 t/m 60 km en voor de duursporter de ‘Ameland Extreme’, een toertocht over liefst 90 km. Menig triatleet pakt begin september de boot vanaf Holwerd om deel te nemen aan de Tri-Ambla, een combinatiewedstrijd van zwemmen, MTB tocht en hardlopen. Tot slot het 3e weekend van oktober het wandelweekend Tussen Slik & Zand. Kortom, op het gebied van sportieve evenementen is Ameland het eiland bij uitstek om uw conditie op de proef te stellen en een uitdaging niet uit de weg  te gaan.

 

Spanning stijgt voor de start.

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door verspreiding van de activiteiten over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Er verschijnen met de week meer en meer Trail events. Het behoud van je evenement is hierdoor jaar na jaar extra spannend, blijven we voldoende deelnemers genereren om dit uitdagende product in de steigers te houden…, sterker, uit te bouwen naar een Trail die vaste waarde wordt voor de toekomst wanneer het gaat om de Trailkalender.

Ook in 2023 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en recreatie verschaffers  van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish  aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren ‘Bornrif’ als baken van deze Trail.

In 2017 zijn wij een samenwerking aangaan met stichting Sporteiland. De sportieve groei en professionele aanpak van ons evenement spreekt de stichting aan en past goed binnen de doelstellingen van deze stichting. De Vuurtoren Trail Ameland kent een grote toegankelijkheid, biedt een combinatie van eiland en sport, is extern gericht en heeft een groot draagvlak binnen de Amelander gemeenschap. Voor ons als organisatie een enorme opsteker, met name hun expertise en ervaring in grote sport evenementen zijn voor ons een meerwaarde om deze samenwerking aan te gaan.

Jaarlijks hoogtepunt is toch wel de stoere Steenmannetjes Kidstrail voor de allerkleinsten.