10e editie Salomon VuurtorenTrail & Walk Festival Ameland 16 en 17 maart 2024, met vele nieuwe afstanden en de Salomon Golden Trail Series afstand, Ultra 60 km en WALK afstanden.
Sporteiland
Bij Hen op Ameland
Wagenborg
DCTA
SALOMON
Delores
Legends tracking
Plus Hollum
WestCord
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Hotel Nes
CAIRN Adventures
Onder de Vuurtoren
The Sunset
Eet en drinklokaal de Griffel
Tante An
Waddenpost
CAIRN Adventures
Salomon
Metz Fietsverhuur
Herberg De Zwaan
Heidi Liebt

Inschrijving open editie 2022

Traditiegetrouw openen wij de eerste Wintertijd zondagochtend om 10:00 uur  de inschrijving voor de Vuurtorentrail. Dit jaar zit je dus zondagochtend 31 oktober achter de knoppen om jezelf te verzekeren van een startnummer op één van de afstanden tijdens het drukke programma op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022.

Nieuw zijn de afstanden van de volledige TRAIL MARATHON en de ULTRA 70 op zondag 20 maart. 42 kilometer buffelen tussen Hollum en Nes voor de marathon deelnemers. Voor de ervaren lopers,  liefhebbers van de lange afstanden hebben wij een uitdagende aanpassing moeten doorvoeren van de voorheen Ultra60 km. Met respect voor de wensen van terreinbeheerders waren er twee opties; de afstand inkorten, waardoor we onder de km grens van de CAIRN ULTRA-60 trails,  genoegen moesten nemen of onze deelnemers ‘verwennen’ met extra  kwalitatieve kilometers en een totaal van zeventig realiseren. Duidelijk is inmiddels dat onze keuze op het laatste is gevallen, en niet voor niets. De Ultra afstand tijdens de Vuurtorentrail is het absolute Koningsnummer en een must voor iedere Ultra hardloper.

Lees meer info op de webpagina van de Vuurtorentrail. We zien elkaar op Waddendiamant Ameland, 19-22 maart 2022.

Denk bij het boeken van accommodatie aub aan onze partners. Helaas is Qurios Ameland overgenomen door de Roompot Groep. Hierdoor verliezen wij een grote sponsor. In de visie van Roompot hebben wij als organisatie geen waarde van enige betekenis voor boekingen tijdens ons evenement, zo is ons ter oren gekomen. Verbazingwekkend, daar wij ieder jaar weer zo’n 1200 – 1500 deelnemers in twee dagen mogen verwelkomen, veelal met familie, loopverenigingen en gezinsdeelname. Dit zorgt voor een gezellig en dynamisch weekend in het pittoreske Hollum, hopelijk kunnen we dit voor de toekomst behouden. We zijn naarstig op zoek naar nieuwe partners ter ondersteuning van dit bekende Trailrun- Canitrail en Wandel evenement wat in de jaren gegroeid is tot een van de  populaire en gezelligste Trailrun evenementen van het land. 

…de Vuurtorentrail; misschien wel de allermooiste Natuur Trail van Nederland, in ieder geval de allerstoerste KidsTrail rond de vuurtoren van Ameland!

Vuurtorentrail FACEBOOKINSTAGRAM | Vuurtorentrail TWITTER

Door |2021-10-31T10:03:17+01:0030 oktober 2021|