Vuurtorentrail Festival 20-21 maart 2021 Nieuw zijn de 1/2 Marathon en Marathon afstand, Ultra 70 km en WALK afstanden. #coronaproof
Cainr Trails & Adventures
The Sunset
Herberg De Zwaan
Waddenpost
Amelander Kaap
Hotel Nes
Coop Douwe Bakker
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
Legends tracking
De Griffel
Delores
Erdinger Alkoholfrei
DCTA
Koudenburg
Tante An
Persbureau Ameland
Salomon
Onder de Vuurtoren
Metz Fietsverhuur
Wagenborg
Sporteiland
Qurios
Heidi Liebt
WestCord
Parcours | Programma (onder voorbehoud ivm Corona maatregelen)2020-11-22T19:29:10+01:00

Afstanden, tijdslimieten en starttijden (starttijden zijn d.d. 22 november 2020, onder voorbehoud i.v.m. coronaproof maatregelen t.z.t.)

Het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal bestaan uit verschillende afstanden, inclusief  de stoere KidsTrail,  Cani Trails en vanaf 2021 ook een WALK 21 + 42 km. Start en finish zijn nabij het centrum van Hollum.

ZATERDAG 20 MAART 2021Limiet
09:00 uur6 kmUTK + UTL*1 uur
10:00 uur21 kmWALK*6 uur
11:30 uur21 kmCanitrail**3 uur
12:00 uur6 kmCanitrail**1 uur
12:30 uur6 kmStart to Trail1 uur
13:30 uur12 kmTRAIL2 uur
14:00 uur21 kmTRAIL3 uur

* = deelname alleen mogelijk bij aankomst op vrijdagavond

**= starttijd is geprogrammeerd op aankomst boot zonder vertraging!  Echter voor het tot rust komen van jouw trouwe viervoeter is het advies om de dag ervoor te arriveren. Wanneer boot vertraging heeft ligt het risico bij de deelnemer, niet bij onze organisatie.

Toelichting op het wedstrijdprogramma van  zaterdag 20 maart.

De 21 km Walk start op zaterdag 20 maart  Deelname aan de 21 km Walk is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6km Cani Trail start op zaterdag 20 maartDeelname aan de 6km Cani Trail is mogelijk met aankomst eerst boot. 

De Cani Trail 21 km start op zaterdag 20 maart. (90% onverhard). Deelname aan de Canitrail is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start. 

De 6km Challenge UTK + UTL start op zaterdag 20 maart. Deze trail is de eerste afstand als onderdeel van de Challenge (6km – 12km – 42 km) en de Ultra Challenge (6km – 18km – 70km). Deelname aan de UTK en de UTL is alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk vrijdagavond. De 1e boot arriveert zaterdagochtend te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De 6 km Start to Trail Een afstand voor ‘beginnende beginners’. Een trail voor de beginnende hardloper die eens wil ‘ruiken’  aan een trail. Een uitdagend trailparcours  – ca. 5 km onverhard om vervolgens de laatste kilometer tot aan de finish over asfalt rustig uit te kunnen lopen. De start is op zaterdag 20 maart om 12:30 uur. Let op: er zijn geen prijzen te winnen op deze afstand.

De Vuurtorentrail  12 km + UTK start  op zaterdag 20 maart om 13:30 uur – voor lopers die eens een Trail wil proberen en voor deelnemers die wat minder trainingsarbeid hebben verricht. (99% onverhard)

De Vuurtorentrail 21 km + UTL start  op zaterdag 20 maart om 14:00 uur – voor lopers die als onderbouw ongeveer een halve (weg) marathon kunnen uitlopen. (99% onverhard). 

ZONDAG 21 MAART 2021Limiet
06:30 uur70 kmULTRA TRAIL *10 uur
06:30 uur70 kmEstafette *10 uur
08:00 uur42 kmWALK *8 uur
10:00 uurt/m 7 jr.Kids Trail *n.v.t.
10:30 uur8 t/m 12 jr.Kids Trail *n.v.t.
12:00 uur12 kmCanitrail **2 uur
11:30 uur42 kmTRAIL5,5 uur
12:30 uur18 kmTRAIL3 uur

*= deelname alleen mogelijk bij aankomst zaterdagavond of eerder.

**= deelname is mogelijk na aankomst eerste boot. Ons advies is echter de dag ervoor te arriveren om te voorkomen dat deelnemer en hond in de stress schieten. Wanneer boot vertraging heeft ligt het risico bij de deelnemer, niet bij onze organisatie.

Toelichting op het wedstrijdprogramma van zondag 21 maart:

De Vuurtorentrail ULTRA 70 km + UTL start op zondagochtend  om ca. 6:30 uur. (Exacte starttijd maken we bekend kort voor de start i.v.m. watergetij). Een Trail voor zeer gevorderde lange afstand lopers, ultra atleten en duursporters. (99% onverhard). Deelname aan de ULTRA 70 alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Vuurtorentrail ULTRA 70 km Estafette start  om 6:30 uur.– voor teams bestaande uit drie personen.
– iedere deelnemer loopt een traject van ca 19-22 km.
– teams organiseren zelf vervoer van en naar de wisselpunten. Fietsen is mogelijk.
deelnemer 1 start Hollum > wisselpunt Buren
deelnemer 2 wisselpunt Buren > Oerd > Wisselpunt Buren
deelnemer 3 wisselpunt Buren > Finish Hollum,
Ideaal voor teams en deelnemers die wel 18 – 25 kilometer Trail kunnen ervaren maar niet een Ultra 70 km. Deelname aan de ULTRA 70 Estafette alleen mogelijk bij aankomst uiterlijk zaterdagavond of eerder. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

Onder De Vuurtoren’ KIDSTRAIL start om 10:00 uur (start- en finish onder de VUURTOREN)  t/m 7 jaar = 1 rondje om de Vuurtoren (ca. 600 mtr.), 8 t/m 12 jaar = 2 rondjes om de Vuurtoren (ca. 1200 mtr.) Kinderen vanaf 13 jaar kunnen inschrijven voor de 6 KM Start to Trail, liefst onder begeleiding van een volwassene. We vragen alle deelnemers van de andere afstanden hun enthousiasme te laten horen voor deze trailrunnertjes in spé. Deelname KIDSTRAIL alleen mogelijk bij aankomst zaterdagavond. De 1e boot zondagochtend arriveert te laat om op tijd te kunnen zijn voor de start.

De Cani Trail 12 km start om 12:00 uur(99% onverhard). 

De Vuurtorentrail 42 km + UTK start op om 11:30 uurvoor gevorderde Trailrunners en lopers die als onderbouw ongeveer een hele marathon kunnen uitlopen. (99% onverhard)

De Vuurtorentrail 18km start op om 12:30 uurvoor lopers die als onderbouw ongeveer een halve marathon kunnen uitlopen. (90% onverhard). 

Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden.

I.v.m. het Coronaproof organiseren van de 8e editie wijzigen zowel start als finish locatie. Hou hier rekening mee wat betreft de starttijden. Van sporthal naar Start op strand Hollum is ca. 2 kilometer. Mooie afstand om in dribbel alvast op te warmen 🙂

Start zal plaatsvinden op strand Hollum, nabij Beachclub the Sunset.

Finish is aan de rand van het centrum van het pittoreske plaatsje Hollum, parkeerplaats Jan Jacobsweg. Dit is op 5 minuten wandeltempo van de sporthal.

 

 

 

VP’s & Eco cup ( 2020: 2021 zal dit anders zijn!)

6 KM =

12 KM =

18 KM =

21 KM =

42 KM =

70 KM =

WALK =

Vuurtoren Trail Ameland is een bekervrij evenement. Wij hebben bij de VP’s dus geen plastic bekers beschikbaar. Uiteraard is het mogelijk de camelback / bidons bij te vullen. Op de VP’s zal water en sportdrank verkrijgbaar zijn. Tevens koek, banaan, snoep en een hartige versnapering.

ECO cup’s kosten €5,- en zijn verkrijgbaar bij het afhalen van de startnummers.

Na de finish verstrekken de gezamenlijke ondernemers van Hollum een warme kop soep op het gezellig ingerichte Zwanenplein.

 

Terreinbeheerders op Ameland

De organisatie van Vuurtoren Trail Ameland dankt met name de terreinbeheerders die medewerking verlenen voor de openstelling van de natuurgebieden waardoor het unieke parcours tijdens deze Trail loopt.

Ameland valt onder Natura 2000, beschermd natuurgebied. Wij willen deelnemers erop wijzen dat het niet aan de aandacht mag ontbreken dat door deel te nemen aan de Vuurtorentrail u geniet van een bijzonder natuurgebied op Nederlandse bodem. Overbodig dienen wij als organisatie te vermelden er extra op te zullen toezien dat deelnemers zich houden aan de regels. Geen afval, geen vertrapping en geen afwijking anders dan het volgen van de door ons zorgvuldig uitgepijlde routes.

Parcours & gpx

M.b.t. bovenstaande worden er geen parcourskaarten en gpx-bestanden van de diverse afstanden gepubliceerd online. Dit in goed overleg met, en naar de wensen van de terreinbeheerders.

Medische Hulpverlening

DMH staat onze organisatie bij als medische hulpverlener. Inzet bij start- en finish en tevens een on-board 4×4 mobiele post. De mobiele post zal worden ingezet met name op strand en tussenliggende knooppunten.

Dorpsbelang Hollum

Bedanken wij voor het beschikbaar stellen van materialen voor inzet voedingsposten.

 

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]