11e editie Salomon VuurtorenTrail & Walk Festival Ameland 15 en 16 maart 2025, met de Kidstrail, Salomon Golden Trail Series 35 km, de Ultra 60 km en WALK afstanden.
DCTA
Tante An
Tailwind Nutrition Benelux
WestCord
Salomon
Deutsche Ultramarathon Vereinigung
The Sunset
Wagenborg
Heidi Liebt
Legends tracking
Hotel Nes
SALOMON
Plus Hollum
Onder de Vuurtoren
Herberg De Zwaan
Metz Fietsverhuur
CAIRN Adventures
Bij Hen op Ameland
CAIRN Adventures
Eet en drinklokaal de Griffel
Vervoer2024-02-14T16:23:05+01:00

 

Veerboot & auto

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Wij zijn hierdoor al een paar weken in overleg met WPD over de administratieve gevolgen die dit heeft voor onze organisatie.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren! Dit betekent helaas dat wij jou geen bootticket meer voor het groepstarief bij je inschrijving mogen aanbieden.

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenservice: info@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van Holwerd.

 

Busdienst Arriva

AANKOMST: Na aankomst met de boot in Nes pak je de bus Lijn 2 of de fiets. Er zullen (extra) bussen die naar Hollum via Ballum rijden, dan uitstappen bij halte Amelander Kaap.

RETOUR: Zaterdag  gaat de bus Lijn 3 vanaf Amelander Kaap om 15:07 uur en 17:37 uur aansluitend op een veerdienst. Zondag is er een extra veerdienst ingezet om 17:15, dus dan gaat er een bus bij Amelander Kaap om 15:07 uur, 16:27 uur en 17:37 uur.

 

FIETSVERHUUR
Reserveer je tweewieler bij Metz Fietsenverhuur. Op reservering zetten zij je fiets alvast op de steiger van Nes. Na aankomst van de boot pak je je fiets richting accommodatie. Telefoon 0519 – 542417